Суббота, 04.05.2024, 17:28
classiclife.at.ua                                      Музыка как стиль жизни
Приветствую Вас Гость | RSS
Форма входа
Меню сайта
Наш опрос
Какую музики придпочитаете
Всего ответов: 25
Теги
Статистика
Реклама

Главная » 2010 » Март » 26 » Музика Бетховена нормалізує тиск
21:54
Музика Бетховена нормалізує тиск

 

З давніх часів люди знали, що звук володіє особливою цілительською силою. На думку Авіцени (великого медика, автора багатьох праць з медицини), звуки, які побудовані у гармонійну зв`язну композицію, здатні підносити душу від слабкості сили. Найефективнішою вправою для збереження фізичного і психічного здоров`я древній вчений вважав спів, оскільки саме він активізує енергетичні центри людини.

Народні цілителі добре знали, звуки яких музичних інструментів найбільш сприятливі для того чи іншого захворювання. Так, наприклад, скрипка позитивно впливає на меланхоліків, альт - ефективний при порушеннях нервової системи й послаблення організму, і, до того ж справляє хорошу дію на флегматиків. Звуки арфи рекомендується слухати людям, які хворі на істерію, а флейти - при захворюванні бронхолегеневої системи. Кларнет допомагає, коли в людини пригнічений настрій. А „музика" природи: спів птахів, завівання вітру, шум морського прибою, шелест листя і трави, стукіт дощових краплин - лікує стрес, заспокоює нерви, покращує настрій і нормалізує обмінні процеси.

Люди, які слухають класичну музику, менше за усіх страждають від головного болю і поганого настрою, а любителі гучної і „важкої" музики схильні до депресій.

Ще з стародавніх часів вважали, щоб нормалізувати стан свого організму, потрібна музика. Вона сильніше діє на людину як слово (хоча, це досить спірне питання). І все-таки музика повертає нам бажання жити, відновлює сили, енергію.

Лікувати за допомогою музики, коли є перші симптоми різних захворювань, а також через пригнічений душевний стан, вожді стародавніх племен і перші лікарі почали тоді, коли з`явилися перші зародження народної медицини. А от на єгипетських пірамідах зустрічаються зображення жерців та лікарів із музичними інструментами, що нагадують дудки й віолончелі.

У Стародавній Греції найрізноманітніші стреси лікували спокійною музикою.

Щодо сучасності, то серйозно до лікування музикою почали ставитися не так уже й давно. Звуками лікують нервові та шлункові хвороби, безсоння. До таких звуків належать: шум вітру, моря, дощу, крик чайок і спів інших птахів. Музика, як і звуки природи, діє на людину через ритм. Особливо це яскраво спостерігається в класичній музиці. Так, наприклад, чудовий засіб від апатії, депресії, стресів та меланхолійних станів - це прослуховування творів Бетховена. Його музика нормалізує тиск, серцевий ритм, підвищує рівень захисних сил організму. Навіть за підвищеного тиску лікарі рекомендують слухати другу частину п`ятої симфонії Бетховена, її ще називають музикою здорового серця. Внаслідок досліджень музика Моцарта стимулює діяльність мозку, підвищує інтелектуальні здібності, піднімає життєвий тонус, знімає емоційне напруження і навантаження.

Для кожної людини існує своя лікувальна музика. Тому слід простежити, проаналізувати як та чи інша музика впливає на ваше самопочуття, яка приносить задоволення й полегшення.

„Музика - енергетика мого життя" - говорив один відомий музикант.

Музика в житті людини - це щось особливе. Без неї було б важко уявити свята у сімейному колі, відпочинок у колі друзів... Вона супроводжує нас в різних життєвих ситуаціях. Вважають, що спів позитивно сприяє розвитку музичних здібностей і зміцненню центральної нервової системи. А те, що спів підвищує настрій - усім відомо.

Дуже важливо у вільний час просто розслабитись і відпочити. І в цьому допоможе музика, особливо легка й приємна. Вона передає найтонші відтінки переживань, недоступних слову.

Музика є вічним невичерпним джерелом життя кожного з нас, вона супроводжує людину - і в радості, і в горі. Вслухаймося в неї усім своїм серцем, вона звучить всередині нас, навколо нас чудовою мелодією. Прислухайтеся, почуйте і живіть із музикою.

Просмотров: 2537 | Добавил: OlgaV | Теги: Бетховен, музика | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Время
Музика
Счётчики
Rambler's Top100